stafix-grip-offset

Offset

Tämä paino –ja tuoteopas auttaa sinua eri tuotannon vaiheissa STAFIX®GRIP- materiaalin kanssa. Seuraamalla oppaamme ohjeita saavutat halutun lopputuloksen sekä vältyt mahdollisilta ongelmilta, kun käsittelet ja painat STAFIX®GRIP-materiaalia.

stafix_download_product_manual_11_2016_eng

Tuotekuvaus

STAFIX®GRIP on liimaton tarramateriaali, joka tarttuu erilaisille puhtaille ja erittäin sileille pinnoille silikonipohjaisen tartunta- aineen avulla. Materiaali ei jätä jälkiä, kun tarra poistetaan. Tarraa voi käyttää uudelleen jopa 12 kuukauden ajan. Materiaali kiinnittyy ainoastaan painamattomalta puolelta.

STAFIX®GRIP OFFSET materiaali on saatavana valkoisena ja kirkkaana arkkina.

STAFIX®GRIP OFFSET –materiaali on painettavissa ainoastaan UV-kuivuvilla ja hapettumalla kuivuvilla painoväreillä. Kalvossa ei ole vastaanottavaa päällystettä, eikä se näin ollen absorboi vettä tai muita nesteitä

HYLLYIKÄ
Painamaton materiaali säilyy alkuperäisessä pakkauksessa:

  • STAFIX®GRIP OFFSET Valkoinen PP 18 kuukautta
  • STAFIX®GRIP OFFSET Kirkas PET 24 kuukautta

Tuotetiedot

STAFIX®GRIP OFFSET packaging

PAKKAUS & KOOT
Valkoinen materiaali
450 x 640 mm
• 200 arkin laatikot
• 4000 arkin lavat (20 laatikkoa)
707 x 1000 mm
• 200 arkin laatikot
• 2000 arkin lavat (10 laatikkoa)
Kirkas materiaali
707 x 1000 mm
• 150 arkin laatikot
• 1500 arkin lavat (10 laatikkoa)

 

TUOTETIEDOT VALKOINEN KIRKAS
Materiaali PP PET
Viimeistely Matta Optisesti kirkas
TARRA TAUSTA TARRA TAUSTA
Paino g/m2 110 43 155 70
Paksuus µm 170 50 115 50
Kokonaispaino g/m2 153 225
Kokonaispaksuus µm 220 165

VIRHEMARGINAALI
Virhemarginaali on 0 / +5mm kone- ja vastakkaissuunnassa


Varastointi

Säilytä avaamaton STAFIX®GRIP materiaali alkuperäispakkauksessaan 25% – 50% suhteellisessa kosteudessa ja 15°C – 25°C lämpötilassa. Säilytä STAFIX®GRIP-materiaali avaamattomana, kunnes se on saavuttanut saman lämpötilan painosalin kanssa.

Painosalin suositeltava suhteellinen kosteus on 50 – 60 % ja lämpötila 18 – 30°C:n välillä. Avaamisen jälkeen, sulje pakkaus huolellisesti ja säilytä käyttämätön materiaali alkuperäispakkauksessaan.

SÄILYTYSOLOSUHTEET PAINO-OLOSUHTEET
Kosteus 25% – 50% 40% – 60%
Lämpötila 15° – 25 °C 18º – 30º

Oikea lämpötilan tasaus helpottaa materiaalin käsiteltävyyttä ja syöttöä painossa. Materiaalin suositeltavan lämpötilan saavuttaminen riippuu pakkauskoosta ja materiaalin sekä varaston ja painohuoneenvälisestä lämpötilan erosta. Alla olevasta taulukosta näet tarkemmat arviot lämpötilan tasaukseen kuluvasta ajasta:

 PAKKAUS Paino Lämåötilaero (°C)
FORMAATTI KG (NOIN) 10° 15° 20° 25° 30° 35° 40° TUNTIA
450 x 640 mm (valkoinen) Lava (4000 arkkia) 205 KG 10 30 45 60 75 85 90 95
707 x 1000 mm (valkoinen) Lava (2000 arkkia) 265 KG 13 38 54 69 83 89 95 100
707 x 1000 mm (kirkas) Lava (1500 arkkia) 275 KG 14 39 55 70 85 89 95 100

Kun STAFIX®GRIP OFFSET- arkit ovat saavuttaneet saman lämpötilan painosalin kanssa, voit avata pakkaukset. Anna materiaalin sopeutua olosuhteisiin kahden tunnin ajan ilman alkuperäistä pakkausta ajettavuuden parantamiseksi ennen painamista. Pakkaa käyttämättömät materiaalit takaisin alkuperäiseen pakkaukseen.

stafix_download_product_manual_11_2016_eng
Kuville suositellaan 60 – 70 l/cm rasterin linjatiheyttä. Käytä tekstissä ainoastaan 100 % mustaa väriä paremman kohdistuksen takaamiseksi. Vältä paksuja värikerroksia nopeamman kuivumisen varmistamiseksi.

KIRKAS MATERIAALI
Tulosta ikkunaan kiinnitettäväksi tarkoitettu tarra-aineisto kirkkaalle materiaalille peilikuvana. Lisää erillinen kerros peittovalkoista (joko rasteroimalla tai laminaatilla) läpinäkyvyyden vähentämiseksi. Tuote kiinnittyy lasiin ainoastaan painamattomalta puolelta.

stafix_download_product_manual_11_2016_eng
Tee aina testipaino ennen asiakastyön painamista, etenkin painaessasi ensimmäistä kertaa STAFIX®GRIP-materiaalille.

STAFIX®GRIP OFFSET –materiaali on painettavissa ainoastaan UV-kuivuvilla ja hapettumalla kuivuvilla painoväreillä. Kalvossa ei ole vastaanottavaa päällystettä, eikä se näin ollen absorboi vettä tai muita nesteitä.

PAINOSSA
Käytä mahdollisimman vähän vettä painaessasi. STAFIX®GRIP ei absorboi ollenkaan vettä, joten ainoastaan hyvin pieni määrä vettä on tarpeen (arviolta alle puolet siitä määrästä mitä vaaditaan paperin painamiseen). Jos mahdollista, käytä metallisia painolevyjä, jotka siirtävät mahdollisimman pienen vesimäärän. Painolevy vaatii vettä ainoastaan pinnan kosteana pitämiseen. Hapettumalla kuivuvilla väreillä käytä 10 – 15 % alkoholipitoisuutta ja seuraa painovärin toimittajan ohjeita. Älä aseta kostutusveden happamuutta liian korkeaksi (hyvä PH-arvo n. 5.5) Älä käytä liian suurta puistusta välttääksesi kalvon venymisen.

VÄRIN KÄYTTÖ
Paina mahdollisimman pienellä densiteetillä nopean kuivumisen takaamiseksi ja välttääksesi tahriintumisen.

KUIVUMINEN
PERINTEINEN ARKKIOFFSET
Älä käytä IR-kuivureita, sillä niiden lämpöteho saattaa aiheuttaa kalvon epämuodostumista ja vaikuttaa värien kohdistumiseen. Se saattaa myös pidentää kuivumisaikaa. Käytä suurirakeista, 40 – 50 mikronin, kuivauspulveria edesauttaaksesi värin kuivumista. Suurempi raekoko päästää enemmän ilmaa arkkien väliin nopeuttaen näin kuivumista.

Kuivaa arkit 200 – 250 arkin pinoissa. Liian suuret pinot tai liian pieni kuivauspulverin raekoko saattavat aiheuttaa tahriintumista. Liian suuret pinot voivat myös hidastaa ilmankiertoa vaikuttaen huomattavasti kuivumisaikaan. Varaa 24 – 48 tuntia kuivumisaikaa. Varmista että kuivaushuoneessa on kunnollinen ilmanvaihto; tämä nopeuttaa kuivumisprosessia.

UV-OFFSET
Säädä UV-lamput mahdollisimman matalalle teholle niin, että väri kuivuu mutta lämpö ei venytä kalvoa. Kun käytät hybridipainokonetta, käännä IR-lamput pois päältä kokonaan.

PÄÄLLYSTEET: Lakkojen ja päällysteiden käyttö on sallittua. Varmista että käytät aiemmin testattuja ja hyväksi havaittuja lakkoja ja päällysteitä.


Jälkikäsittely

STAFIX®GRIP OFFSET STAFIX®GRIP OFFSET -materiaalia voi stanssata ja ritsata. Pyöristä kulmat, sillä terävät sisäkulmat voivat aiheuttaa kalvon repeytymisen. Perforointi, sidonta sekä liitteistäminen on myös mahdollista. Käytä leikkaamiseen terävää terää.

PAKKAAMINEN JA LÄHETYS
Suojaa tuotteet huolellisesti pölyltä kun lähetät ne asiakkaalle. Pakkaa materiaali aina vaakatasossa, älä taita arkkeja.

KÄYTTÖ JA KIINNITYS
STAFIX®GRIP -tuote on tarkoitettu käytettäväksi sisätiloissa. Materiaali tarttuu erittäin sileille kiinnityspinnoille keskimäärin 12 kuukauden ajaksi. STAFIX®GRIP ei tartu huokoisille pinnoille, kuten maalatut seinät, PVC-vaahtomuovi tai käsittelemätön puu. Testaa materiaali haluamallasi pinnalla ennen painotyön toteuttamista/ tilaamista.

Varmista materiaalia kiinnittäessä, että pinta on puhdas. Jos pinta on likainen, puhdista pinta ennen kiinnitystä vedellä. Älä käytä pesuaineita tai kemikaaleja. Märkäkiinnitys on suositeltavaa välttääksesi mahdolliset ilmakuplat ja se helpottaa etenkin isojen tuotteiden kiinnitystä. Kiinnitä kalvo aina painamattomalta puolelta.