stafix-static-indigo

UV-Inkjet

UV ja Led UV-INKJET tulostimet

stafix_download_product_manual_11_2016_eng

Tuotekuvaus

STAFIX®STATIC UV-INKJET on liimaton tarramateriaali, joka tarttuu lähes kaikille puhtaille pinnoille staattisen varauksen avulla. Materiaalin tarttuvuus on keskimäärin kolme kuukautta. Kalvo on sekä helppo asentaa, että poistaa jälkiä jättämättä. Materiaali kiinnittyy vain painamattomalta puolelta

STAFIX®STATIC UV-INKJET materiaalia on saatavana kirkkaina ja valkoisina arkkeina sekä rullina. Materiaali koostuu kahdesta kerroksesta:

  • 50 mikronia paksu polypropeenikalvo (painopuoli)
  • taustakartonki (tausta)

Kalvo on kiinnitetty tautakartonkiin kauttaaltaan kevyesti tarttuvalla (low-tack) liimalla, joka pysyy taustassa kun kalvo irrotetaan.

STAFIX®STATIC kalvo on 100 % kierrätettävä ja luokan 5 muovi. Siitä ei ei haihdu myrkyllisiä kaasuja luontoon jos kalvo poltetaan. Taustakartonki on PEFC sertifioutu.

HYLLYIKÄ
Ohjeiden mukaisesti varastoitu, painamaton STAFIX®STATIC säilyy paino -ja käyttökelpoisena 12 kuukauden ajan avaamattomassa pakkauksessaan.


Tuotetiedot

STAFIX®STATIC_UV_INKJET_packaging_4_2015_P4300170_web

PAKKAUS
Rullat:
• 12 rullaa / lava
• Testirullat: 700 mm x 15 m
KOOT
Rullat:
• 700 mm x 50 m
• 700 mm x 100 m
RULLAT STAFIX®STATIC UV-INKJET VALKOINEN KIRKAS
TUOTETIEDOT TARRA TAUSTA TARRA TAUSTA
Paino g/m2 36.3 200 45.5 200
Paksuus mm 0.05 0.154 0.05 0.154
Kokonaispaino g/m2 236.3 245.5
Kokonaispaksuus mm 0.204 0.204
RULLAT STAFIX®STATIC UV-INKJET
RULLIEN TUOTETIEDOT VALKOINEN KIRKAS
Rullan pituus m 50 100 50 100
Rullan leveys mm 700 700 700 700
Rullan halkaisija cm 15 19.5 15 19.5
Hylsyn halkaisija cm 7.62 (3″) 7.62 (3″) 7.62 (3″) 7.62 (3″)
Rullan paino kg 9.8 18.2 10.1 18.8

KOON VIRHEMARGINAALI
• Rullat: 0,5% pituussuunnassa

ERIKOISKOOT
Isoissa tilauksissa kustannustehokkuus saavutetaan parhaiten tarpeeseen räätälöidyllä arkkikoolla. Ota meihin yhteyttä minimimääriin ja toimitusaikaan liittyen.


Varastointi

Varastoi avaamaton STAFIX®STATIC UV-INKJET alkuperäisessä pakkauksessa 25 – 50 % suhteellisessa kosteudessa ja 20°C – 27°C välisessä lämpötilassa. Säilytä materiaali avaamattomana, kunnes se on saavuttanut saman lämpötilan painosalin kanssa. Painosalin suositeltava suhteellinen kosteus on 50 – 60 % ja lämpötila 20 – 27°C:n välillä. Materiaalin suositeltavan lämpötilan saavuttaminen riippuu pakkauskoosta ja materiaalin sekä varaston ja painohuoneenvälisestä lämpötilan erosta.

SÄILYTYSOLOSUHTEET PAINO-OLOSUHTEET
Kosteus 25% – 50% 50% – 60%
Lämpötila 20° – 27 °C

Oheisesta taulukosta näet tarkemmat arviot lämpötilan tasaukseen kuluvasta ajasta:

PAINO LÄMPÖTILAERO (°C)
FORMAATTI KG (NOIN) 10° 15° 20° 25° 30° 35° 40° TUNTIA
Rulla, 700 mm x 50 m
Yksi pakkaus (1 rulla) 12 KG 1 2 3 4 5 5 6 6
Rullat, 700 mm x 100 m
Yksi pakkaus (1 rulla) 22 KG 1 3 5 7 8 9 10 11

Kun STAFIX®STATIC –materiaali on saavuttanut painosalin lämpötilan, niiden pakkaus voidaan avata. Anna materiaalin sopeutua painosalin olosuhteisiin ilman alkuperäistä pakkausta ajettavuuden parantamiseksi kahden tunnin ajan ennen tulostamista. Pakkaa käyttämättömät materiaalit takaisin alkuperäiseen pakkaukseen. Äkilliset lämpötilan ja/tai kosteuden muutokset saattavat muuttaa taustapahvin kokoa, jolloin kalvo voi rypistyä.

stafix_download_product_manual_11_2016_engÄlä käytä yli 240 %:n kokonaisvärimäärää (TIC). Käytä alivärin poistoa (UCR) ja harmaakomponentin korvausta (GCR) tarpeen vaatiessa. Vältä painovärin runsasta käyttöä etenkin tarra-aineiston reunoilla, jotta kalvo ei käpristy tai rypisty. Jätä työn reunoille painamaton marginaali, mikäli mahdollista. Älä käytä kahta tai useampaa kompaktiväripintaa, sillä raskaiden väripintojen käyttö voi aiheuttaa kalvon turpoamista. Kuville suositellaan 60 – 70 l/cm rasterin linjatiheyttä.

Käytä tekstissä 100 % mustaa väriä paremman kohdistuksen takaamiseksi. Oheisesta taulukosta näet maksimipainoalueen formaateittain:

ARKKIKOKO
PAINOALUE (MAX)
UV-INKJET (rullat) 700 mm x 50 m / 100 m 700 mm

KIRKAS MATERIAALI
Tulosta ikkunaan kiinnitettäväksi tarkoitetut tarrat kirkkaalle materiaalille peilikuvana. Lisää halutessasi erillinen kerros peittovalkoista 95 % rasteroituna. Peittovalkoinen kerros vähentää materiaalin läpinäkyvyyttä. Peittovalkoisen (95%) lisäksi voit käyttää 240 % maksimi värimäärää (TIC). Tuote kiinnittyy ainoastaan painamattomalta puolelta halutulle pinnalle.
Huomioithan, että kaikilla painotaloilla ei ole mahdollista käyttää peittovalkoista väriä. Varmista asia käyttämältäsi painotalolta ennen tilausta.

stafix_download_product_manual_11_2016_engTee aina testitulostus oikeilla painoväreillä, ennalta määritellyissä olosuhteissa ennen asiakastyön toteuttamista, etenkin tulostaessasi ensimmäistä kertaa STAFIX®STATIC-materiaalia.

VÄRIEN KÄYTTÖ JA SUOSITELTAVAT TULOSTUSVÄRIT STAFIX®STATIC UV-INKJET -kalvolle voi tulostaa vain UV- ja UV-LED-kuivuvilla väreillä. Kalvossa ei ole vastaanottavaa pohjustetta eikä sille voi sen vuoksi tulostaa liuotin- tai vesipohjaisilla painoväreillä. Säädä UV-lamput matalimmalle teholle, joka vielä kuivaa väriaineet, mutta ei käpristä kalvoa. Voimakkaat UV-lamput voivat käpristää materiaalia ja vähentää sähköistä varausta. Käytä tulostusprofiilia, joka sopii absorboimattomille painopinnoille. Älä käytä korkeinta tulostuslaatua; keskitason tai alhainen laatutaso on suositeltava (noin 600 x 600 dpi). Korkein tulostuslaatu käyttää liian paljon väriä, mikä voi vaikuttaa haitallisesti materiaalin tarttumiskykyyn. Käytä tulostamisessa aina flexi-värejä. Jäykät musteet aiheuttavat kalvon käyristymistä ulospäin. Ota yhteyttä tulostimen valmistajaan lisätietojen saamiseksi.

STAATTISUUDEN POISTAJAT: Älä käytä antistaattisia aineita, esimerkiksi suihkeita, kimallelankaa tai painekoneen omia ionisaattoreita. Ne vähentävät materiaalin staattista varausta.

PINNOITTEET: Älä käytä lakkaa tai vesipitoisia pinnoitteita! Pinnoitteet vähentävät materiaalin staattista varausta ja käpristävät sitä.


Jälkikäsittely

STAFIX®STATIC -materiaalit voi stanssata ja ritsata. Vältä kuitenkin pitkiä, ohuita muotoja, sillä ne saattavat käpristyä ja irrota kiinnityspinnasta. Pyöristä sisäkulmat, sillä terävät sisäkulmat voivat aiheuttaa kalvon repeytymisen. Myös perforointi, sidonta sekä liitteistäminen on mahdollista. Käytä leikkaamisessa teräviä ja hyväkuntoisia teriä. Älä leikkaa liimaraitoja pois automaattisyötön mahdollistamiseksi.

PAKKAAMINEN JA LÄHETYS
Suojaa tuotteet huolellisesti kosteudelta ja pölyltä, kun lähetät valmiit tuotteet asiakkaallesi. Älä pakkaa materiaalia sellaisten tuotteiden kanssa, joista haihtuu orgaanisia yhdisteitä (VOC:ta tai liuotinaineita), sillä ne vähentävät sähköstaattista varausta. Älä pakkaa materiaalia tyhjiöpakkaukseen: vastapainetusta väriaineesta voi haihtua orgaanisia yhdisteitä.

KÄYTTÖ JA KIINNITYS
STAFIX®STATIC-materiaalin tarttuvuus säilyy keskimäärin kolmen kuukauden ajan. STAFIX®STATIC on kuplaton materiaali ja se tarttuu lähes mille tahansa kuivalle ja puhtaalle pinnalle sisätiloissa. Mitä vähemmän STAFIX®STATIC-tuotteita siirretään ja uudelleen kiinnitetään käytön aikana, ja mitä sileämpi kiinnityspinta on, sitä kauemmin ja paremmin ne pysyvät kiinni pinnalla. Tasoita kalvo pintaa vasten poistamalla mahdollinen ilma kiinnityspinnan ja kalvon välistä paremman pysyvyyden takaamiseksi. Vältä kalvon kiinnittämistä vastamaalatulle pinnalle, sillä tuoreesta maalista saattaa haihtua VOC-yhdisteitä, jotka voivat vaikuttaa kalvon pysyvyyteen heikentävästi.

Jos juliste tai banneri on pituudeltaan enemmän kuin 1m, suosittelemme asennukseen kahta henkilöä, jotta voidaan välttää kalvon käyristyminen sekä likaantumisen. Kiinnitä kalvo aina painamattomalta puolelta.