stafix-static-offset

Offset

Arkkioffset, perinteinen & UV-OFFSET.

stafix_download_product_manual_11_2016_eng

Tuotekuvaus

STAFIX®STATIC OFFSET on liimaton tarramateriaali, joka tarttuu lähes kaikille puhtaille pinnoille staattisen varauksen avulla. Materiaalin tarttuvuus on keskimäärin kolme kuukautta. Kalvo on sekä helppo asentaa, että poistaa jälkiä jättämättä. Materiaali kiinnittyy vain painamattomalta puolelta.

STAFIX®STATIC OFFSET-materiaalia on saatavana kirkkaina ja valkoisina arkkeina. Materiaali koostuu kahdesta kerroksesta:

  • 50 mikronia paksu polypropeenikalvo (painopuoli)
  • 200 g/m2 kartonkitausta (tausta)

Kalvo on kiinnitetty taustakartonkiin kahdella liimaraidalla: Yhtenäinen liimaraita arkin etuosassa ja pisteliimaraita arkin takaosassa (katso kuva)

STAFIX®STATIC kalvo on 100 % kierrätettävä ja luokan 5 muovi. Siitä ei ei haihdu myrkyllisiä kaasuja luontoon jos kalvo poltetaan. Taustakartonki on PEFC sertifioutu.

HYLLYIKÄ
Ohjeiden mukaisesti varastoitu, painamaton STAFIX®STATIC säilyy paino -ja käyttökelpoisena 12 kuukauden ajan
avaamattomassa pakkauksessaan.


Tuotetiedot

B2_offset_pallet_2014_0046_web

PAKKAUSKOOT
• 2 000 arkin bulkkilava
• 2000 arkin käärityt lavat (200
arkkia per kääre)
• Testipakkaus koepainoa varten (200 arkin laatikko)

ARKKIKOOT

• 320 x 450 mm
• 480 x 650 mm
• 707 x 1000 mm

 

OFFSET VALKOINEN KIRKAS
TARRA TAUSTA TARRA TAUSTA
Paino g/m2 36.3 200 45.5 200
Paksuus mm 0.05 0.305 0.05 0.305
Kokonaispaino g/m2 236.3 245.5
Kokonaispaksuus mm 0.355 0.355

Varastointi

Painamattomat STAFIX®STATIC -tuotteet säilyvät alkuperäisessä pakkauksessaan 12 kuukautta.
STAFIX®STATIC-materiaalien on suositeltavaa olla samanlämpöisiä kuin painohuone ennen pakkauksen avaamista.

SÄILYTYSOLOSUHTEET PAINO-OLOSUHTEET
Kosteus 25% – 50% 50% – 60%
Lämpötila 20° – 27 °C

Säilytä materiaali huoneenlämpötilassa. STAFIX®STATIC-materiaalien on suositeltavaa olla samanlämpöisiä kuin painohuone ennen pakkauksen avaamista. STAFIX®STATIC-materiaali on pidettävä suljettuna alkuperäisessä pakkauksessaan siihen saakka, kunnes se on asettunut painolämpötilaan. Suositeltava suhteellinen kosteus on 50–60 % ja lämpötila 20–27 °C. Asettumisaika riippuu lavan painosta ja varaston ja painohuoneen lämpötilaerosta.

PAINO LÄMPÖTILAERO (°C)
FORMAATTI KG (NOIN) 10° 15° 20° 25° 30° 35° 40° TUNTIA
320 x 450 mm Täysi lava (2000 arkkia) 80 KG 4 12 18 24 30 34 38 40
480 x 650 mm Täysi lava (2000 arkkia) 160 KG 8 24 36 48 60 68 76 80
707 x 1000 mm Täysi lava (2000 arkkia) 380 KG 14 33 47 61 75 84 94 98

Kun STAFIX®STATIC OFFSET–arkit ovat saavuttaneet painohuoneen lämpötilan, niiden pakkaus voidaan avata. Anna materiaalin sopeutua painosalin olosuhteisiin ilman alkuperäistä pakkausta ajettavuuden parantamiseksi kahden tunnin ajan ennen painamista. Pakkaa käyttämättömät materiaalit takaisin alkuperäiseen pakkaukseen. Äkilliset lämpötilan ja/tai kosteuden muutokset saattavat muuttaa taustapahvin kokoa, jolloin kalvo voi rypistyä.

stafix_download_product_manual_11_2016_engÄlä käytä yli 240 %:n kokonaisvärimäärää (TIC). Käytä alivärin poistoa (UCR) ja harmaakomponentin korvausta (GCR) tarpeen vaatiessa. Vältä painovärin runsasta käyttöä etenkin tarra-aineiston reunoilla, jotta kalvo ei käpristy tai rypisty. Jätä työn reunoille painamaton marginaali, mikäli mahdollista. Älä käytä kahta tai useampaa kompaktiväripintaa, sillä raskaiden väripintojen käyttö voi aiheuttaa kalvon turpoamista. Kuville suositellaan 60 – 70 l/cm rasterin linjatiheyttä.

Aseta aineisto arkin etureunan lähelle ja jätä tyhjä alue arkin takaosaan. Väripalkki sijoitetaan 2 cm päähän arkin takaosasta. Käytä tekstissä ainoastaan 100 % mustaa väriä paremman kohdistuksen takaamiseksi.
Alla olevasta taulukosta näet suurimman painotelpoisen aluen kunkin arkkikoon osalta:

ARKKIKOKO
SUURIN PAINOKELPOINEN ALUE
320 x 450 mm 300 x 440 mm
480 x 650 mm 440 x 640 mm
707 x 1000 mm 640 x 990 mm

KIRKAS MATERIAALI
Painata ikkunaan kiinnitettäväksi tarkoitetut tarrat kirkkaalle materiaalille peilikuvana. Lisää halutessasi erillinen kerros peittovalkoista 95 % rasteroituna. Peittovalkoinen kerros vähentää materiaalin läpinäkyvyyttä. Peittovalkoisen (95%) lisäksi voit käyttää 240 % maksimi värimäärää (TIC). Tuote kiinnittyy ainoastaan painamattomalta puolelta halutulle pinnalle.

Huomioithan, että kaikilla painotaloilla ei ole mahdollista käyttää peittovalkoista väriä. Varmista asia käyttämältäsi painotalolta ennen tilausta.

stafix_download_product_manual_11_2016_engTee aina testipaino oikeilla painoväreillä, ennalta määritellyissä olosuhteissa ennen asiakastyön painamista, etenkin painaessasi ensimmäistä kertaa STAFIX®STATIC-materiaalia.

ASEMOINTI PAINOLEVYLLE: asemoi työ arkin etuosan lähelle ja jätä arkin takaosaan tyhjä alue paremman kohdistuksen vuoksi. Väripalkki on sijoitettava 2 cm:n etäisyydelle arkin takareunasta.

SYÖTTÖ: Ilmaa arkit kunnolla ennen syöttöä. Tämä on hyvin tärkeää hyvän ajettavuuden kannalta. Paina lyhyitä, noin 200–250 arkin sarjoja kerrallaan. Valitse paksun materiaalin painamiselle tarkoitetut syöttölaitteen asetukset. STAFIX®STATIC OFFSET -kalvo on kiinnitetty taustakartonkiin pitkien sivujen suuntaisesti kahdella liimaraidalla. ÄLÄ LEIKKAA LIIMARAITOJA POIS ENNEN PAINAMISTA. 480 x 650 mm ja 707 x 1000 mm arkkikoot sisältävät syöttöä helpottavan kartonkireunan arkin takareunassa.

STAFIX®STATIC OFFSET -materiaalin syötössä tarvitaan voimakas ilmapuhallus. Suuntaa syöttölaitteen ilmapuhallukset siten, että puhallusilma erottaa ensimmäiset 10–15 arkkia tarttumisen välttämiseksi. Mikäli mahdollista, käytä myös sivupuhaltimia ja suuntaa ne pinon etuosaan. Käytä painonopeutena enintään 5000–7000 arkkia/tunti. Käytä mahdollisimman vähän vettä. Koska STAFIX®STATIC:iin ei imeydy vettä, sitä tarvitaan hyvin vähän, yleisesti alle puolet siitä määrästä, joka tarvitaan paperille painettaessa. Jos mahdollista, käytä metallilevyjä, jotka siirtävät mahdollisimman vähän vettä. Levy vaatii vain sen verran vettä, että pinta pysyy kosteana. Pidä hapettumalla kuivuvien väriaineiden kostutusveden alkoholipitoisuus 10–15% tasolla. Kostutusveden happamuutta ei saa säätää liian korkeaksi (pH noin 5,5). Säädä puristus mahdollisimman kevyeksi, jotta kalvo ei veny.

STAATTISUUDEN POISTAJAT: Älä käytä antistaattisia aineita, esimerkiksi suihkeita, kimallelankaa tai painekoneen omia ionisaattoreita. Ne vähentävät materiaalin staattista varausta.

VÄRIEN KÄYTTÖ JA SUOSITELTAVAT PAINOVÄRIT
Vältä paksujen värikerrosten käyttöä. Pidä densiteetti alhaisempana kuin painettaessa päällystetylle paperille. Käytä ainoastaan suosittelemiamme värejä, jotka on tarkoitettu polypropeenille painamiseen. Filmivänejä, jotka sisältävät paljon mineraaliöljyjä ei tule käyttää, koska ne voivat aiheuttaa kalvon turpoamista. Vältä muiden painovärien, kuivikkeiden ja lisäaineiden käyttöä.

SUOSITELLUT PAINOVÄRIT STAFIX®STATIC OFFSET MATERIAALILLE OVAT:
Perinteinen Offset (hapettumalla kuivuvat painovärit) UV-Offset (UV-kuivuvat painovärit)
Flint Group Novaplast Hostmann-Steinberg (NewV Poly Series)
SunTec® FOILS Sun Chemical (Suncure Starluxe)

KUIVUMINEN

PERINTEINEN OFFSET
Älä käytä IR-kuivureita. Voimakkaat infrapunalamput voivat laajentaa kalvoa liiallisen lämmön vuoksi. Tällöin kalvo voi myös venyä ajan kuluessa. Käytä suurempirakeista kuivauspulveria (40–50 mikronia) kuivumisen helpottamiseksi. Suurempirakeinen kuivauspulveri päästää enemmän ilmaa arkkien väliin helpottaen ja nopeuttaen kuivumista.

Kuivaa arkit 200–250 arkin pinoissa. Jos pinot ovat liian suuria tai kuivauspulverin raekoko on liian pieni, tahriintumista voi esiintyä. Liian suuret pinot voivat myös estää ilmavirtauksen, jolloin kuivuminen on huomattavasti hitaampaa tai painoväri jää pahimmassa tapauksessa kokonaan kuivumatta kunnolla. Varaa kuivumiselle aineistosta riippuen aikaa noin 24–48 tuntia. Varmista, että kuivatushuoneessa on hyvä ilmanvaihto, sillä se nopeuttaa kuivumista.

UV-OFFSET
Säädä UV-lamput matalimmalle teholle, joka vielä kuivaa väriaineet, mutta ei käpristä kalvoa. Lamppujen lämpötehon tulee lisääntyä vähitellen materiaalin kulkusuunnassa ennen luovutusta siten, että ensimmäiset lamput antavat vähemmän lämpöä ja viimeiset enemmän. Käyttäessäsi hybridipainokonetta, kytke infrapunalamput pois päältä.

STAATTISUUDEN POISTAJAT: Älä käytä antistaattisia aineita, esimerkiksi suihkeita, kimallelankaa tai painokoneen omia ionisaattoreita. Ne vähentävät materiaalin staattista varausta.

PINNOITTEET: Älä käytä lakkaa tai vesipitoisia pinnoitteita! Pinnoitteet vähentävät materiaalin staattista varausta ja käpristävät sitä.


JÄLKIKÄSITTELY

STAFIX®STATIC -materiaalit voidaan stanssata ja ritsata. Vältä kuitenkin pitkiä, ohuita muotoja, sillä ne saattavat käpristyä ja irrota kiinnityspinnasta. Pyöristä sisäkulmat, sillä terävät sisäkulmat voivat aiheuttaa kalvon repeytymisen. Perforointi, sidonta sekä liitteistäminen on myös mahdollista. Käytä leikkaamisessa teräviä ja hyväkuntoisia teriä. Älä leikkaa liimaraitoja pois automaattisyötön mahdollistamiseksi.

PAKKAAMINEN JA LÄHETYS
Suojaa tuotteet huolellisesti kosteudelta ja pölyltä, kun lähetät valmiit tuotteet asiakkaallesi. Älä pakkaa materiaalia sellaisten tuotteiden kanssa, joista haihtuu orgaanisia yhdisteitä (VOC:ta tai liuotinaineita), sillä ne vähentävät sähköstaattista varausta. Älä pakkaa materiaalia tyhjiöpakkaukseen: vastapainetusta väriaineesta voi haihtua orgaanisia yhdisteitä.

KÄYTTÖ & KIINNITYS
STAFIX®STATIC-materiaalin tarttuvuus säilyy keskimäärin kolmen kuukauden ajan. STAFIX®STATIC on kuplaton materiaali ja se tarttuu lähes mille tahansa kuivalle ja puhtaalle pinnalle sisätiloissa. Mitä vähemmän STAFIX®STATIC-tuotteita siirretään ja uudelleen kiinnitetään käytön aikana, ja mitä sileämpi kiinnityspinta on, sitä kauemmin ja paremmin ne pysyvät kiinni pinnalla. Tasoita kalvo pintaa vasten poistamalla mahdollinen ilma kiinnityspinnan ja kalvon välistä paremman pysyvyyden takaamiseksi. Vältä kalvon kiinnittämistä vastamaalatulle pinnalle, sillä tuoreesta maalista saattaa haihtua VOC-yhdisteitä, jotka voivat vaikuttaa kalvon pysyvyyteen heikentävästi.